Catalunya despareix del QRZ.com

La insistència i la pressió continuada d’uns radioaficionats espanyols han aconseguit fer desaparèixer la bandera catalana i la seva “entitat” Catalunya del QRZ.com.
Aquesta gran base de dades en línia que és el QRZ.com, on ens podem donar d’alta gratuïtament tots els radioaficionats del Món, s’ha convertit en el directori per excel·lència dels radioaficionats, el lloc en línia “de facto” on poder trobar fàcilment les dades de qualsevol estació de radioaficionat del planeta, on a més a més hi accedeixen automàticament els programes de registre de comunicats més populars.

Fins fa uns dies, en accedir al QRZ.com per donar d’alta la teva estació hi trobàvem un formulari on podiem escollir com a entitat DXCC “Catalunya”, tot mantenint la dada “Spain” per a la definició de pais a efectes postals. Això anava acompanyat d’una senyera que es situava al cap d’amunt de la “fitxa” quan les teves dades eren visualitzades per qualsevol visitant del QRZ.com.

Doncs bé, tot argumentant que Catalunya no és una entitat reconeguda al DXCC, llistat d’entitats de la ARRL per als seus famosos diplomes, han sol·licitat la seva eliminació del directori QRZ.com, amb la qual cosa ara apareix com a entitat Spain i la bandera espanyola, per comptes de la senyera.

Malgrat tot, els col·legues EA6 mantenen la possibilitat de lluir la seva senyera atès que EA6, igual que EA8 i EA9 són considerades entitats separades del DXCC per complir un dels requisits per ser entitat DXCC, que és el fet de ser territoris aïllats geogràficament del territori al qual pertanyen políticament.

Gal·les és exactament el mateix cas que Catalunya, es tracta d’una nació dins d’un estat, sense separació geogràfica, totalment col·lindant amb els seus veïns anglesos i tan britànics com aquests, però amb un règim autonòmic similar al nostre i una identitat que els distingeix culturalment dels seus benvolguts veïns, que democràticament accepten la diferència i la reconeixen en tots els àmbits de la vida, inclosa la radioafició, és tan sols qüestió de cultura, sensibilitat, tolerància i respecte.

Aquests radiaoficionats espanyols que a més han mostrat gran indignació i bel·ligerància en diversos fórums pel fet de veure la senyera en les fitxes dels seus col·legues EA3, han aconseguit dues coses, la primera és el fet d’evitar que els EA3 poguem escollir que aparegui la nostra senyera a la fitxa del QRZ.com, segurament evitant-se veure una bandera que no els agrada gens, tot imposant la seva, basant-se en el fet cert que efectivament Catalunya no és entitat reconeguda per la ARRL al seu llistat d’entitats DXCC, i la segona és que han aconseguit mobilitzar una bona colla d’EA3 que es pregunten per què si Escòcia, Gal·les i Anglaterra són entitats DXCC independents, per què no ho és Catalunya?, que aplega tots els requisits exigits a la normativa del DXCC per tal de ser considerat entitat “separada”. Tal vegada no s’ha plantejat mai de forma unànime el fet de demanar-ho, però un altre fet cert, independent de qüestions polítiques i/o identitàries, és que si Catalunya arriba a ser entitat DXCC independent, tota la radioafició en sortiria guanyant, amb un pais més per confirmar, i per als EA3 seria com si ens toqués la rifa.

No es tracta doncs de prendre’ns la qüestió a la tremenda, ni entrar “al trapo” d’aquests “toreros” de les ones, es tracta d’una vegada per totes de posar les coses al seu lloc. Us hi apunteu?

Esperem les vostres adhesions, idees i suggeriments a ea3dxcc@radioaficionats.cat

URCat
Associació Nacional dels Radioaficionats de Catalunya

Please follow and like us:

Deixa un comentari